Üniversite Senatosu’nda kısa süre önce kabul Eğitim Komisyonu Yönergesi ile Eğitim Komisyonu’nun oluşumu ve çalışma esasları belirlendi. Daha önceki uygulamada, Fakültelerden Tıp Fakültesi’nin bu komisyonda üyesi bulunmuyordu. Enstitüleri temsilen bir ve MYO’ları temsilen de bir üye komisyon çalışmalarında yer alıyordu.
Uygulamaya konan yönerge ile komisyon üyelerinin Rektör Yardımcısı ile eğitim-öğretim faaliyeti bulunan Fakülte ve Yüksekokulların her birinden bir, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinden birer, merkezdeki MYO’ları temsilen bir ve ilçelerdeki MYO’ları temsilen de bir öğretim üyesinden oluşması sağlandı. Böylece daha fazla birimin temsilcisinin komisyona katılımı sağlandı.
Yönerge ile görev ve sorumlulukları, çalışma ilke ve alanları belirlenen komisyon üyeleri, ilk toplantısını Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Gündemde yer alan Hitit Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği, Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği taslağı, Arıcılık ve Arıcılık Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği taslağı, Karadeniz Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği üzerinde yapılması öngörülen değişiklikler ele alındı.
Buna göre Yeni Eğitim Komisyonu, “Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Mete Dolapçı, Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Doç. Dr. Sabiha Kılıç, Doç. Dr. Kazım Savaş Bahçeci, Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Karabıyık, Yrd. Doç. Dr. Metin Uçar, Yrd. Doç. Dr. Öncü Akyıldız, Yrd. Doç. Dr. Yetkin Utku Kamuk, Yrd. Doç. Dr. Gülay Yılmazel ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’tan oluşturuldu.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim