Güney Kazakistan Eczacılık Akademisi’nden gelen ve Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde göreve başlayan Doç. Dr. Altınay Kaljanova önceki gün Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’na katılmak üzere ilk kez Türkiye’ye ve Çorum’a geldiğini ifade eden Doç. Dr. Kaljanova, gösterilen yakınlıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hitit Üniversitesi bünyesinde görev almaktan mutlu olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Kaljanova, Çağdaş Türk Lehçeleri alanında derslere katkı sağlayacağı gibi Filoloji alanında bilimsel bir projeyi yürütmek adına Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde çalışmalarını sürdürecek.
Hitit Üniversitesi’ndeki gelişmeler ve etkin tanıtım faaliyetlerinin katkısı sonucunda yabancı öğretim elemanı kadrosunu her geçen gün daha da arttığını söyleyen Rektör Alkan, yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının daha da artırılması için girişimlerin devam ettiğini vurguladı. Alkan, Doç. Dr. Kaljanova’ya çalışmalarında başarı diledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim