Mısır’dan gelerek Hitit Üniversitesi’nde göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Abdelhamid Shoeir, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Ergüven ile birlikte Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada da ele alınması gerektiğine inandıklarını ve bu kapsamda Hitit Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğretim elemanı kadrosunun her geçen gün daha da arttığını belirten Rektör Alkan, Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir’e çalışmalarında başarılar diledi.
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalında göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir de kendisine gösterilen yakınlıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hitit Üniversitesi bünyesinde görev almaktan mutlu olduğunu ifade etti.

“ARAPÇA EĞİTİMLER VERECEK”
Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir’in, İlahiyat Fakülte’sinde hazırlık, lisans ve lisansüstü derslere doğrudan katkı sağlayacağı, HİTİTSEM bünyesinde açılacak olan kurslarda Arapça eğitimler vereceği ve Hitit Üniversitesi’nde Arapça yazılan makaleleri dil bilgisi ve yazım hataları yönünden kontrol edeceği bildirildi.
Göreve başlayan yeni öğretim elemanı ile birlikte, Hitit Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 12’ye ulaştı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim