Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret eden Gabriela Elise Hochberg, Hannah Christine Arrighi, Zachary Bruce White Hitit Üniversitesi bünyesinde pek çok çalışmayı yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, yeni göreve başlayan 3 ABD uyruklu öğretim elemanı ile HİTİTSEM’de düzenlenen konuşma sınıflarında ve özellikle de Erasmus+ ile yurt dışına gidecek olan öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacağını, fakülte ve yüksekokullarda İngilizce eğitimler konusunda okutmanlara yardımcı olarak değerlendirileceğini dile getirdi.
Rektör Alkan ise üniversitede çok sayıda yabancı uyruklu öğretim elemanı olduğunu ifade ederek ABD’den gelen hocaların sayısının 4’e yükseldiğini belirtti. Üniversitelerde yabancı uyruklu bir öğretim elemanının görev alabilmesi için çeşitli yöntemlerin bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Alkan bu yöntemleri şu şekilde sıraladı: “YÖK kanalıyla sözleşmeli öğretim elemanı, Fulbright ile yıllık anlaşmalı öğretim elemanı, TÜBİTAK kaynaklı misafir öğretim elemanı, Kısa süreli Mevlana Programı ile öğretim elemanı, Kısa süreli Erasmus+ Programı ile öğretim elemanı”
Alkan bu yöntemlerin kullanılmasıyla dünyanın dört bir yanından üniversiteye her geçen gün talebin arttığını belirterek Yrd. Doç. Dr. Başcı ile merkez bünyesinde kurs veren tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim