Merkeze bağlı Kuruçay Köyü’nde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 35 dönüm arazide gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalcam, Hitit Üniversitesi Senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Fidan dikme töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Rektör Alkan, üniversitenin güzel bir noktaya geldiğine dikkat çekerek, bunda yerel işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.
Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalcam ise müdürlük olarak 240 bin dekarlık alana 1.5 milyon fidan dikeceklerini söyledi. Çatalcam, üniversiteye tahsis edilen 35 dönümlük alana ise 3.500 fidan dikileceğini belirterek, Orman İşletme Müdürlüğü olarak ağaçlandırma çalışmalarının yoğun bir tempoyla devam ettiğini dile getirdi.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise 14 yıllık iktidarları döneminde Hitit Üniversitesi’nin önemli bir atılım yaptığını söyledi. Tıp Fakültesi’nin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde Çorum’da eğitim vereceğini kaydeden Ceylan, “Çorum sağlıkta bir numara olacak” dedi.
Son 6 yıl içerisinde üniversitenin hem şehirle hem de sanayi ile bütünleştiğini vurgulayan Ceylan, bunda Rektör Alkan’ın büyük payının olduğunu söyledi. HDP’li vekillerin tutuklanmasını da değerlendiren Ceylan, gözaltı ve tutuklamaların anayasaya aykırı olmadığını belirterek, “Kimse bir başka partiye ağabeylik yapmasın. 15 Temmuz ruhunu yaşatmalıyız” dedi.
Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.


(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim