Motif Vakfı’nın 1995 yılından bu yana her yıl halk bilimi ve kültürüne yönelik özgün çalışmalarından dolayı kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirerek desteklediği yarışmada bu yıl ödül alan üç devlet kurumu Tokat Valiliği, TİKA ve Hitit Üniversitesi oldu. Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nün 21 yıldır ödüllendirilen dört üniversiteden biri olma başarısını gösterdiği de Vakıf yetkilileri tarafından kaydedildi.
Bu yıl ödüle layık görülen tek üniversite olan Hitit Üniversitesi “Motif Vakfı 21. Halk Bilim Ödülleri” yarışmasına Çorum kültürünü tanıtmak, araştırma ve faaliyetleri duyurmak amacıyla başvuru yaptı. Tüm Türkiye’den kişi, kurum ve kuruluş bağlamında yapılan çok sayıdaki başvurunun içerisinden Hitit Üniversitesi çatısı altında gerçekleştirilen halk bilimi çalışmaları ile Eğitimci- Yazar Ethem Erkoç ve Eğitimci- Yazar Abdülkadir Ozulu hemşerilerimizin kitap ve diğer çalışmaları bir dosya halinde Motif Vakfı’na sundular.
Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Seçil Şatır’ın başlattığı söz konusu çalışmaları bir araya getirilmesi, Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Demiryürek ile devam ettirildi. Sürecin tamamlanmasıyla dosya ilgili vakfın jüri üyelerine sunuldu. Yapılan değerlendirme sonucunda Hitit Üniversitemiz Motif Halk Bilim Özel Ödülüne layık görüldü.
Motif Vakfı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde İstanbul Cemal Reşit Rey Konser ve Kongre Salonu’nda düzenlediği tören ile Hitit Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık’a Motif Halk Bilim Özel Ödülü takdim edildi.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim