Uluslararası düzeyde düzenlenen sempozyuma yurt içinden Kastamonu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bozok Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nden; yurt dışından ise Zürih Üniversitesi, Bochum Üniversitesi, Berlin Humbolt Üniversitesi ve Tübingen Üniversitesi’nden çok sayıda akademisyen bildirileri ile katıldı. Çorum Arkeoloji Müzesi uzmanlarının yanı sıra yurt içinden birçok uzman ile arkeoloji müzelerinin müdür ve uzmanları da bildirileriyle sempozyumda yer aldı.

Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler'in açış konuşmasını yaptığı sempozyum, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Emine Sökmen ile Önder İpek ve Alman Arkeoloji Enstitüsü adına Prof. Dr. Andreas Schachner’in organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Bölgede yürütülen araştırma ve kazı projeleri arasında sağlıklı bir karşılaştırma yapabilmek adına bu sempozyumda Orta Karadeniz Bölgesinde maddi kültür ögelerinin karakteristik özellikleri nelerdir?, yerel farklılıklar ve nüanslar gözle görülecek şekilde ayırt edilebilir mi?, Tarihlendirme için temel kriterler nelerdir?, Buluntuların karakteristik özellikleri üzerinden bölgesel bir kronoloji inşa etmek mümkün mü? ve bölgeler-üstü iletişim ve ilişkiler tespit edilebiliyor mu? Sorularına cevaplar arandı.

Editör: TE Bilisim