Rektörlük binasında Erol Olçok Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Hitit Üniversitesi’nin atık yönetimine ilişkin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dişe dokunur güzel projelerle kamuoyunun huzuruna çıkmanın gurur verici olduğunu belirterek, “atık yönetimi” konusunda üniversitede 2013 yılından itibaren çok önemli gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.

Dünyada 8 milyara yakın insanın yaşadığını ve bu kapsamda yaşam şekli ve tüketim şeklinin ciddi anlamda değişim gösterdiğini kaydeden Alkan, “Yapılan hesaplamalara göre aylık 2 milyar tondan fazla atık ortayı çıkıyor. 1 yıllık atıktan elde edilen enerji toplamda 4.5 milyar varil petrole eş değer. Dünya genelinde atığın doğru düzgün yönetilmesi halinde kullanılan enerjinin yüzde 10’u atıktan karşılanabilir” dedi.

Hitit Üniversitesi olarak atık yönetimi konusuna büyük önem verdiklerini belirten Alkan, bu çerçevede özellikle ekmek konusunda inanılmaz bir başarı sağladıklarını dile getirdi.

Atık yönetiminin artık bir mecburiyet noktasına geldiğini ifade eden Alkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “sıfır atık” projesinin kendilerinin de gündemine geldiğini söyledi.

Alkan’ın konuşmasının ardından Hitit Üniversitesi Atım Yönetimi Koordinatörü Doç. Dr. Dursun Ali Köse tarafından atık yönetimi ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim