Henüz 9 yıllık geçmişe sahip olan Hitit Üniversitesi’nde yeni kurulan Turizm Fakültesiyle birlikte 8 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 11 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile hızla büyümesini sürdürerek Çorum’a katma değer sağlamak adına çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
Hitit Üniversitesi’nde yapılan açıklamada gelişen ve büyüyen turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ve akademik bilgiye katkı sağlayacak olan fakültenin çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim-öğretim ile orta ve üst kademe yönetici adayları, turist rehberleri ve yönetici şefler yetiştirmeyi; turizm alanında kaliteli, güncel ve uygulamaya dönük araştırmalar yaparak bu alandaki bilgi üretimine katkıda bulunmayı hedeflediği dile getirildi.
Üniversitenin internet sitesindeki açıklamada 2015 yılında ülkedeki Turizm Fakülteleri için ÖSYM’nin toplam 4 bin 973 kontenjan ayırdığı, ilk yerleştirmede bu fakültelerde yüzde 92,10’luk bir doluluk oranına ulaşıldığı, ayrıca yeni kurulan fakülteye dekanlık görevini yürütmek üzere, vekâleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık’ın görevlendirilmesinin yapıldığı ifade edildi.
Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan TBMM İdare Amiri ve AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, yeni fakültenin hayırlı olması temennisinde bulunarak üniversiteye her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını, önümüzdeki dönemde yurt kapasitesinin de 5 bine yaklaşmış olacağını vurguladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim