Toplantıda Hitit Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin genel değerlendirmeler yapılarak, Üniversite’nin ileriye dönük projeksiyonları ile ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.
Kurumların ve özellikle de üniversitelerin kısa değil; orta ve uzun vadeli projeksiyonlara sahip olması gerektiğine inandığını ve bu kapsamda önümüzdeki 4 yıllık sürecin planlamasının yine hep birlikte yapılacağını vurgulayan Prof. Dr. Alkan, bu amaçla yapılan bu tür toplantıların çok önemli olduğunu ve değişik kesimlerle de devam edeceğini söyledi.
Geleceğe dönük istihdam garantili bölüm ve program açmaya gayret ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Alkan, bu başarıda ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinin de etkin rol oynadığını vurguladı.
Hitit Üniversitesi’nin bu aşamaya gelmesinde anahtarın müşterek akıl ve istişare olduğunu, Çorum’un her bileşeniyle kurulan yakın diyalog ve işbirliklerinin bunu açık biçimde ortaya koyduğunu ve 100’e yakın STK temsilcisi ile yapılan bu toplantının bunun açık bir göstergesi olduğunu ifade ederek süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Toplantıda ayrıca ilerleyen dönemde Hitit Üniversitesi ile İnsani Değerler Platformu üyeleri işbirliğiyle düzenlenmesi planlanan “Her Yönüyle Çorum” isimli panel hakkında da düşünce alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca bir bölgenin kalkınmasında rol oynayan en büyük paydaşlardan birisi olan STK’ların bulundukları bölgeye daha fazla katma değer sağlamaları için proje hazırlama kapasitelerini arttırmaya yönelik olarak Hitit Üniversitesi Proje Koordinasyon Birimi tarafından İnsani Değerler Platformu üyelerine “Proje Yazma Eğitimi” verilmesi ve bunun kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.



(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim