AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve İl Başkan Vekili Eyüp Arslan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ettiler.
HER ALANDA HIZLI GELİŞİM
Üniversitede yapılması planlanan projelere dair fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Ceylan,  Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın  2. kez göreve gelişinin 2. yılının dolduğunu, bugüne kadar gelinen noktada  Üniversite’nin nitel, nicel ve fiziki alanlar başta olmak üzere, her alanda gelişimini hızla sürdürdüğünü,  bu başarısının takdire şayan olduğunu söyledi.
Prof. Alkan göreve gelmeden önce Üniversite’nin kampüs alanının henüz yerinin dahi belli olmadığı, öğrenci sayısının 8 binlerden bugün 18 binlere ulaştığını belirten Milletvekili Ceylan,  “Görevinin bitiminde bu sayının 25 bine ulaşacağına inanıyorum” dedi.
2017’DE AVRUPA FUTSAL ŞAMPİYONASI
Bu gelişim ve büyümenin bir rastlantı olmadığını, Rektör’ün sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle, Çorum halkıyla birlikte hareket etmesi sonucunda olumlu sonuçlara ulaşıldığını kaydeden Milletvekili Ceylan, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapılmasına da değinerek şöyle konuştu:
“Üniversitemiz, dünya üniversitesi olma yolunda. Yakın zamanda yapılan 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası, bunun ilk adımı. 2017’de düzenlenecek Avrupa Futsal Şampiyonası’nın Çorum’da gerçekleştirilecek olması da her anlamda Çorum’a  ve Üniversitemize çok büyük katma değer sağlayacaktır.
Uluslararası müsabakalara uygun nitelikteki spor salonunun bitimiyle, daha pek çok organizasyonu başarıyla ve gururla gerçekleştirebileceğiz.”
SAĞLIKTA CAZİBE MERKEZİ OLUŞTU
Üniversite’nin sağlık konusundaki atılımlarının da Çorum’u bu alanda cazibe merkezi haline getirdiğini vurgulayan Ahmet Sami Ceylan, “Görev yaptığı 6 yıllık sürede Üniversite’yi Çorum’la bütünleştiren Rektörümüze teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
İl Başkanı Karadağ da, Hitit Üniversitesi’nin gözle görülür bir mesafe kat ettiğini, bu durumu, önceden üniversitede ders veren biri olarak çok iyi analiz edebildiğini söyledi.
Rektör Alkan ise, uygulamaya konulan ve hedeflenen projeler hakkında bilgi verirken, Üniversite’nin, tüm mensuplarının gayretli çalışmaları ve paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim kaydettiğinin altını çizdi.


(Haber Merkezi) 
 
Editör: TE Bilisim