“Şuşa’ya Azadlık” adlı projesi hakkında bilgi veren Yılmaz şunları söyledi:
“1992 yılının Mayıs ayının 8. gecesi Ermeni birlikleri tarafından Sovyet Rusya’nın da yardımıyla Azerbaycan’ın Şuşa kenti Ermeni işgaline uğradı. İşgalin hemen ardından faili meçhul cinayetler ve kaybolma vakaları artmaya; suçsuz yere katliamlar yapılarak Şuşa kentinde yaşayan Azeri Türk kardeşlerimizin nüfusu azaltılmaya çalışıldı. Bunun yanı sıra o bölge de yaşayan Türklerin öz kimlikleri asimile edilmeye ve yeni doğan çocuklar Ermeniler gibi yaşamaya mahkûm edildi. Öz kardeşlerimizin eşlerine ve çocuklarına tecavüz edildi.
Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Şuşa’yı Azerbaycan toprağı olarak tanımasına rağmen Ermenistan halen işgalci durumunda ve Şuşa’yı boşaltmamaktadır ve öz sahiplerine teslim etmemektedir. Ben de Hitit Üniversitesi öğrenci konsey başkanı olarak bir proje hazırlamaya karar verdim.
Proje amaçlarımız, bir Türk yurdu olan Şuşa’nın ülkemizde tanıtımını yapmak, demokratik ve barışçıl yöntemlerle Şuşa’ya haklarının iade edilmesini sağlamak, dünyanın çeşitli ülkelerindeki öğrenci birlikleri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek Şuşa’ya haklarının iade esilmesini sağlamak, hiçbir siyasi amaç gütmeden esir Türk yurtlarına farkındalık sağlamak, kendi toprağımız olan kardeş devletimiz Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü için özgardaşları olarak yanlarında olmak, birçok sosyal önerme olarak eşitsizliklere adaletsizliklere ve işgallere karşı öğrencilerin bir şeyler yapabileceğini göstermektir.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim