Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde hafta sonu gerçekleştirilen 3. Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi’ne İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından toplam 3 bin 179 katılımcı başvurdu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongre, sırasıyla Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Ahmet Recep Ceylan, Gönüllü Genç Girişimciler Derneği Başkanı Semih Kızıldağ, Aktif Yaşam Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Cemil Hakyemez ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın konuşmaları ile devam etti.
Protokol konuşmalarının ardından kongrenin oturumlarına geçildi. Rektör Alkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen birinci oturumda Ezgi Koç “Kadına Şiddet”, Serdar Karanfil “Psikolojik Taciz / Mobbing” ve Ali Korkmaz “Din ve Felsefe” konularındaki bildirilerini sundular.
Üç gün süren kongrenin ilk iki gününde 9 ayrı oturumda Türkiye ve dünya ile ilgili konular hakkında bildiriler sunulurken, üçüncü günde ise katılımcılara yönelik sosyal ve kültürel etkinlik kapsamında gezi programları düzenlendi.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim