Hitit Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç elde etti.

Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlamayı, öğrenci deneyimini zenginleştirmeyi ve üniversitelerin daha öğrenci merkezli olmasını hedefleyen araştırma, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Engin Karadağ ve Prof.Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirildi. 174 devlet ve vakıf üniversitesinde öğrenimlerini devam ettiren öğrencilerle yapılan araştırma sonuçlarına göre Hitit Üniversitesi;

174 Devlet ve Vakıf Üniversitesi içinde 66. sırayı, 106 Devlet Üniversitesi içinde ise 37. sırayı elde etti.

Konulara göre bakıldığında ise Hitit Üniversitesi, (Devlet Üniversiteleri arasında); Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığında 33. sırada, Yerleşkenin ve Yaşamının Doyuruculuğunda 41. sırada, Akademik Destek ve İlgide 21. sırada, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyette 39. sırada, Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliğinde 53. sırada, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteğinde 36. Sırada yer aldı.

2006’DA KURULAN ÜNİVERSİTELER ARASINDA İLK SIRADA

Üniversitelerdeki memnuniyet düzeyinin A+, A, B, C, D, FF notlandırmasıyla belirlendiği çalışma sonucunda Hitit Üniversitesi’nin Devlet Üniversiteleri arasındaki öğrenci memnuniyet düzeyi (B) olarak belirlendi. Elde edilen bu sonuçlar 2006 yılında birlikte kurulan üniversiteler içerisinde Hitit’i ilk sıraya yerleştirdi.

Hiç şüphesiz bu başarı, şimdiye kadar yapılan her çalışmanın odağına insanı alan, “insanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışına gönülden inanan ve gereğini yapmaya gayret eden Hitit Üniversitesi’nin yoğun çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıktı.

Üniversite’de bağımsız göstergelere göre, sadece nicel değil, nitelik olarak da büyük gelişmeler yaşanıyor. Her şeyin hızla değiştiği ve dönüştüğü günümüzde, rekabetin her alanda yoğun yaşandığı küresel dünyada, en önemli kaynak olan beşeri sermaye alanında yapılacak yatırımlar gerçekten büyük bir önem taşıyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim