Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere diğer paydaşlarıyla uyumlu bir çalışma yürüten Hitit Üniversitesi, yaptığı çalışmalarla şehre katma değer sağlamaya devam ediyor.
İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin, bir çok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu platformun amacının Çorum’a katma değer üreterek, üniversiteyle, belediyenin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışmayı hedef edindiklerini söyledi.
Nisan ayında Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi ve MÜSİAD Çorum Şubesi işbirliği ile Çorum’un her yönüyle ele alınacağı bir sempozyum düzenleyeceklerini açıklayan Aslan, sempozyuma destek veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, MÜSİAD Başkanı M. Ahmed Köksal’a teşekkür etti.
Bu sempozyumu önemsediklerini kaydeden Zengin, geçmişte sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşunun üniversitelerin içerisine giremediği gibi ortak çalışma dahi yapamadığına dikkat çekerek, son yıllarda yönetim anlayışında yaşanan değişmeyle üniversitelerin kapılarını sivil toplum kuruluşlarına açtığını, yapılan işbirlikleri ile çok sayıda çalışmaya imza atarak, bulunduğu kente değer ürettiğini ifade etti.
Kendisini toplumdan izole eden hiçbir üniversitenin başarılı olamayacağının altını çizen Zengin, “Üniversitelerde üretilen ilim toplumla paylaşıldığında o toplumun gelişimine katkı sağlar. Hitit Üniversitesi bu konuda gerekeni yapıyor. Her alanda yaptığı çalışmayı şehre sunarak kentin gelişimine ve değişimine katkı sağlıyor.İnsani Değerler Platformu olarak bizde bu amaç doğrultusunda hem üniversitemiz, hem belediyemiz hem de diğer kurumlarla çalışmalar yapıyoruz. Sadece sempozyum değil, farklı konularda da Rektörümüzle bir araya gelerek fikir alışverişi yapıyoruz” dedi.
Zengin, İnsani Değerler Platformu olarak hiçbir ideolojiye bağlı olmayın, sadece insanlık adına insanların hizmetinde olduklarını sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim