Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Hititlerin Başkenti Hattuşaş'ta (Boğazkale) yapılacak olan Hitit Köyü projesine gereken her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili ve Boğazkale İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Meteoğlu ile birlikte AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan'ı TBMM'deki makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında "Hitit Köyü Boğazkale Projesi" incelenerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

BOĞAZKALE VE ÇORUM İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Projeyle ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Ceylan, Hitit Köyü'nün Hitit mimarisi ile 6 dönümlük bir arazi üzerine yapılacağını belirtti.

Ceylan, projenin içerisinde; deneysel kazı alanı, Hitit taş atölyesi, Hitit çömlek atölyesi, Hitit demir atölyesi, Hitit dönemi hapishane, Hitit ekmek fırını, Hitit konferans salonu, yaşam alanı ve dinlenme salonu, satış ofisleri, Hitit kral odası ve tahtlarının yer alacağını bildirdi.

Hitit Köyü projesinin Boğazkale ve Çorum açısından son derece önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Ceylan, projenin ihalesinin ise önümüzdeki Mart ayında tamamlanacağını açıkladı.

Ceylan, projenin hayata geçirilmesi ve yatırımın tamamlanması için gereken her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Boğazkale heyeti ise yakın ilgisi ve desteği nedeniyle Milletvekili Ceylan'a teşekkür ederek makamdan ayrıldılar.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim