KİMEP’LE ANLAŞMA
Hitit Üniversitesi ilk olarak Mevlana Değişim Programı kapsamında Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan KİMEP Üniversitesi ile İkili ikili işbirliği protokolü imzaladı.
İki üniversite arasındaki eğitim ve araştırma işbirliklerini geliştirmek adına yapılan anlaşma sonrası açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada ele alınmasının büyük önem arz ettiğini ifade ederek üniversitenin bu önemden hareketle gerçekleştirmiş olduğu yoğun çalışmalar neticesinde pek çok ülkedeki üniversitelerle anlaşma imzaladığını hatırlattı. Alkan, KİMEP ile imzalanan anlaşmanın 67. anlaşma olduğunu da kaydetti.

DONGOLA ÜNİVERSİTESİ İLE DE PROTOKOL YAPILDI
Hitit Üniversitesi Sudan’da bulunan Dongola Üniversitesi ile de ikili işbirliği protokolü imzalayarak uluslararası anlaşma sayısını 68’e çıkardı.
Eğitimin uluslararasılaşması çalışmalarına ve uluslararası işbirliklerine büyük önem veren Hitit Üniversitesi bu kapsamda 12-14 Ocak 2015 tarihleri arasında Sudan’ın Hartum şehrindeki Türk Üniversiteleri 1. İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı’na katılmıştı.
Mevlana Değişim Programı anlaşmasıyla oluşturulan işbirliğini geliştirmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret eden Dongola Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadeldin İbrahim İzzeldin her iki üniversite arasında yapılabilecek işbirliği fırsatları hakkında görüştüklerini belirterek uluslararası düzeyde eğitim ve araştırma konularında yapılan işbirliklerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.
Hitit Üniversitesi’nin imkanlarının dünyanın çeşitli yerlerinden daha fazla üniversite ile paylaşmak istediklerini ve uluslararası paylaşımları güçlendirmek adına işbirliklerine büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Alkan ise uluslararasılaşma sürecinde özellikle ortak pek çok yanımız olan Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Balkan coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle bilimsel ortak çalışma imkanlarını sağlayacak ikili işbirlikleri konusunda kısa sürede büyük gelişmeler kaydedildiğini dile getirdi.
Yapılan Görüşmede Dongola Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nasreldin Suliman Fadlalla, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Ammar Sorag, Hitit Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan ve Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey de hazır bulundu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim