Çorum Hitit Dernekler İstanbul Federasyonu tarafından, Çorum Lisesi mezunu olan Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz’ün de desteğiyle Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hitit Güneşi Kartal’da doğuyor” isimli etkinlik, coşkulu bir şölene dönüştü.
Salon girişinde leblebi ve magnet dağıtılırken, Çorum Müzesi’nden getirilen Hitit uygarlığını anlatan tablolar da konuklara tarihte bir gezinti olanağı sundu.

KARTAL BELEDİYESİ YETKİLİLERİ KATILDI
Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu Koro Şefi ve Çorum Hitit Dernekleri İstanbul Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Esen'in sunuculuğunu yaptı geceye; Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Kültür Müdürü Adem Uçar, KARYAPSAN Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk , Yrd.Doç.Dr. Hüsnü Süslü, Yüksek Mimar Oğuz Aykan, Kartal Cemevi Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Belediye Başkan Danışmanı Haydar Oğuz da katıldı.
Federasyona bağlı dernek başkanları; Erdoğan Şahin (Örencik), Haydar Kaplan (Üçköy), Rıza Keskin (Çiçeklikeller), Süleyman Doğan (İmat), Şeref Alparslan (Gökçeağaç), Hüseyin Kaya (Dağsaray ) başta olmak üzere çok sayıda Çorumlu gecede hazır bulundu.



“BİN TANRILI HOŞGÖRÜ MEDENİYETİNİ TANIYALIM”
Hitit Dernekleri İstanbul Federasyonu Genel Başkanı Gamze Yavuzer, mazereti nedeniyle geceye katılamayan Kartal Belediye Başkanı Opr.Dr. Altınok Öz’e ve katılan Belediye yetkililerine teşekkürlerini iletirken, Hititler’in binlerce yıl öncesinden bugüne mesajlar verdiğini, özellikle kadına verilen değer açısından bu karanlık döneme ışıklar ilettiğini söyledi.
“Bin tanrılı hoşgörü medeniyeti”ni iyi tanımak gerektiğini vurgulayan Gamze Yavuzer, Hitit uygarlığı ile İstanbul arasında köprü kurma çabalarını sürdüreceklerini söyledi.
Yavuzer’in konuşmasından sonra Hititler’i anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

“BACASIZ SANAYİ İÇİN ÇORUMLULARA GÖREV DÜŞÜYOR”
Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ise konuşmasında, Çorum’un sadece leblebisi ile anılmaması gerektiğini belirterek, “1986 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Hattuşa, Çorum için büyük bir fırsattır. Bacasız sanayi olarak bilinen turizmin gelişmesi için tüm Çorumluların elbirliği ile çalışması, özellikle Çorum dışında yaşayan hemşehrilerin tanıtıma ağırlık vermesi gerekir.” ifadesini kullandı.
Gürer, Federasyon Başkanı Gamze Yavuzer’e bir anı şildi armağan etti.
Gece, Özkan Benli ve Grup Abdal’ın müzik ziyafetiyle sonuçlandı.




 (Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim