Bilindiği üzere; M.Ö. 1240 yıllarında Anadolu’da büyük bir kuraklık olmuş, Hitit Kralı IV.Tudhalia Mısır’dan buğday getirmiş, ertesi yıl da Orta Anadolu geneline 10 kadar baraj yaptırdığı çivi yazılı belgelerde geçmektedir. Ancak bu barajlardan Alacahöyük hariç hepsi işlevini yitirmiştir.
Tarihe ve kültürel dokulara verilen önemin artarak devam ettiğini söyleyen AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Medeniyetlerin başkentliğine ev sahipliği yapmış ilimizde tarihi turizmin gelişmesi için gerekli çalışmalar yapılmaya devam ediyor.
Bu doğrultuda AKP iktidarımız döneminde yapılan çalışmalarla müzeler ve ören yerleri yeniden düzenlenmiş ulaşım yolları da modernize edilmiştir. Yüz yıl önce Alman arkeologlar tarafından yapılan kazılar sırasında bulunan Boğazköy Sfenks'inin anayurduna dönmesi de sağlanmıştır. Sadece Alacahöyük’e 6 Milyon TL.’nin üzerinde yatırım yaptık” dedi.
İhale 17 Eylül’de
Milletvekili Uslu, “2002 yılında Alacahöyük kazı ekibinin baraj gövdesini temizleyerek, taş dolgu setini arkeolojik kazı metoduyla açtığı, 3 bin 254 yıllık tarihe sahip Hitit Gölpınar barajının Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj çalışması projesi DSİ 5.Bölge Müdürlüğümüz tarafından tamamlamıştır. Hazırlanan proje çerçevesinde “Hitit Gökpınar Barajı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj İşleri” ihalesi 17 Eylül Perşembe günü yapılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim