Çorum Hitit Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 1. Olağan Genel Kurulu önceki gün yapıldı. Kongrede Kooperatif Başkanlığı için Erdoğan Çerikçi ile Murat Üğlü yarıştı. Yapılan açık oylamada Kurucu Başkan Erdoğan Çerikçi üyelerin 54 oyunu alarak Kooperatif Başkanı seçilirken, Murat Üğlü ise sadece 7 oy alabildi.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Derviş Günday Konferans Salonu’nda yapılan kongreye Türkiye Terziler ve Konfeksiyoncular Federasyonu Başkanı Sinan Turhan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Yönetim Kurulu üyeleri, esnaf odası başkanları ve çok sayıda kooperatif kurucu üyesi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Hasan Yılmaztürk yaparken, üyeliklerini ise Ferhat Çiftçi, Sezgin Gür ve Vahap Akyol yaptılar. ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Erdoğan Çerikçi’nin büyük bir medeni cesaret gösterdiğini belirterek esnaftan kendi kooperatiflerine sahip çıkmasını istedi. Federasyon Başkanı Sinan Turhan da esnafın birlik beraberlik içinde hareket etmesinin önemine değinen bir konuşma yaptı.
Kooperatifin kuruluş sürecini anlatan Çorum Yorgancılar, Çeyizciler ve Perdeciler Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çerikçi ise, “Bizleri böyle bir günde yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyorum. Biz 2010 yılında böyle bir yola çıktık. Bakanlığa gönderdik. Sonra iptal oldu. 2014 yılında 142 esnaf arkadaşımızın imzasıyla tekrar ara sözleşme imzaladık. Bakanlığa gönderdik. 2016 yılının Nisan ayında kuruluşumuz onaylandı. 6 yıllık bir süreçte biz bu günlere geldik. Önümüze çok engeller çıkartıldı. Sizler bizlere hep destek verdiniz. Bundan sonraki süreçte hep beraber hayırlı bir evlat yetiştirmeye gayret göstereceğiz. Ben de insanım hata yapabilirim. Bizler hep beraber yüzümüzün akıyla görevimizi sürdüreceğiz. Önceliğimiz binamızı hazırlayarak sistemimizi kurmak olacak. Daha sonra esnafımıza kredi vermeye başlayacağız. Biz bir ve beraber olursak kimse bizi yıkamaz. Murat Üğlü kardeşimle daha önce beraber çalıştık. Bundan sonra da bizimle beraber çalışmaya devam edecektir. 106 kişi hep beraber çalışacağız. Yapamadıklarımız olabilir ama destek verirseniz tüm sorunların üstesinden gelebiliriz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kooperatifimiz için hep birlikte çalışarak elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan açık oylamada Kurucu Başkan Erdoğan Çerikçi üyelerin 54 oyunu alarak Kooperatif Başkanı seçilirken, diğer aday Murat Üğlü ise sadece 7 oy alabildi.
Erdoğan Çerikçi Başkanlığı’nda ki Çorum Hitit Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Lütfi Barut, Mehmet Murat İlter, Elvan Şen ve Ekren Toydemir’den oluşurken, Denetim Kurulu Kadir Baycu ve Ersan Özdemir, Üst Kurul Temsilcileri ise Erdoğan Çerikçi ve Lütfi Barut’tan oluştu.
Genel Kurul’da ayrıca kooperatifin kuruluşunda desteğini esirgemeyen ÇESOB Başkanı Kılıç’a plaketini Federasyon Başkanı Turhan verirken, Federasyon Başkanı Sinan Turhan’ın plaketini ise Sanayi ve Ticaret Müdürü Yıldırım iletti. Kongre katılımcılara yemek ikramıyla son buldu.


Erdoğan Çerikçi

(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim