1976 yılında kurulan Çorum Makina Meslek Yüksekokulu üniversitenin temellerini atılan ve istihdam odaklı bölüm-programları bünyesinde barındıran Hitit Üniversitesi, deneyimli kadrosu, dinamik ve yetkin öğretim elemanları ile ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, yöresiyle, sanayisiyle her yönden bütünleşmiş, yeniliklere açık çağdaş bir üniversite olarak "Marka Şehir Dünya Üniversitesi" sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerliyor.
Kuruluşundan bugüne kadar kısa zamanda büyük bir gelişme gösteren Hitit Üniversitesi, tanıtım faaliyetleri, başarlı çalışmaları ve yurt dışındaki üniversitelerle yaptığı işbirliklerle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Çözüm odaklı üniversite alanında mükemmel bilgi ve beceriyle donanmış, en az bir yabancı dil bilen, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, üretken, girişimci ve öncü bireyler yetiştirmeyi hedefleyen üniversite, güçlü akademik kadrosu, uluslararası işbirlikleri ve tüm olanaklarıyla mezuniyet sonrasında iş hayatınızda ve toplumda daha iyi yerlere gelmeniz ve başarılara erişmeniz adına özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Tercih dönemi öncesi İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin en özel devlet üniversitesi olduğunu belirterek, hedeflerinin yeniliğe açık, üretken, girişimci ve öncü bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.
Bu yıl 9. kuruluş yıldönümü kutlayan üniversitede 7 tane fakülte, 3 tane enstitü, 2 Yüksekokul ve 7 tane Meslek Yüksek Okulu, bin 200’ü yüksek lisans ve doktora olmak üzere 15 bine yakın öğrencisinin bulunduğunu açıkladı. Prof. Dr. Alkan, bu yılki kayıtlar ve üniversiteye gelecek olan yabancı öğrencilerle beraber öğrenci sayısının 16 bini geçmesini umut ettiklerini kaydetti. YÖK’e İletişim, Turizm ve Diş Hekimliği fakülteleri açılması için başvuruda bulunduklarını hatırlatan Alkan, başvuru sürecinin devam ettiğini kaydetti.
Üniversitede özellikle istihdam odaklı olmaklı üzere 170’e yakın bölüm ve programımız bulunduğunu, bölüm ve programları açarken istihdam odaklı olmasını veya yaşayan meslek olarak adlandırılan geleceğin mesleği olmasını istediklerini anlatan Prof. Dr. Alkan, bazı temel meslek ve alan branşları olduğuna işaret ederek, yeni meslekleri üniversiteye kazandırmayı arzu ettiklerini söyledi.



500 BİN ÖĞRENCİYE ÜNİVERSİTEMİZİ TANITTIK
Hitit Üniversitesi’nin tanırlılığı, bilinirliliği ve farkındalığının her geçen gün arttığına dikkat çeken Alkan, “Anadolu üniversiteleri arasında tanıtım noktasında yoğun bir emek sarf ediyoruz. Artık Taksim meydanında da üniversitemizin tanıtımları yapılıyor. Tüm bu konseptler sonucunda doluluk oranımız oldukça yüksek. 2-3 yıl öncesinde doluluk oranı yüzde 100 olan Türkiye’deki 20 üniversiteden birisi olmuştuk. Son 5 yılda 17 farklı ilde fuarlara katıldık. Bu fuarlarda 500 bin öğrenciye Hitit Üniversitesi’ni tanıttık. En özel devlet üniversitesiyiz. Profesyonel bir yaklaşım sergiliyoruz. Zaman zaman benim zaman zamanda hocalarımızın katıldığı eğitim fuarlarında vatandaşlar bize üniversitenin ücretini soruyor. Bizde özel bir üniversite değil, devlet üniversitesi olduğumuzu dile getiriyoruz.
Öte yandan Azerbaycan ve Kazakistan Türk dünyası bizim için çok önemli, Fas ve Sudan’da Kuzey Afrika Müslüman coğrafyası. Buralardan çok sayıda öğrenci gelecek bize. En son katıldığımız fuarda da 33 bin öğrenciye üniversitemizi tanıttık. İllerde üniversiteyi tanıtıma gidiyoruz. Şuanda 3 kıtadan yüze yakın yabancı uyruklu öğrencimiz var. İnşallah bu sayısı birkaç katına çıkması için çaba gösteriyoruz. 10’un üzerinde yabancı uyruklu hocamız var. Tıp fakültemizde 70’e yakın hocamız var. Tıp fakültesi her geçen gün büyüyor. Artık her alanda yapamayacağımız hiçbirşey kalmadı. Lisansüstü çalışmalar çok yoğun devam ediyor. Çorum’da yaşayan insanlarında üniversitemizde yüksek lisans ve doktora yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki sizdeki tecrübeleri biz edinelim bizdeki bilgi ve birikimi biz paylaşalım. Özellikle sanayicilerimizin, kamu görevi yapan arkadaşlarımızın aramızda olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Araştırma ve uygulama merkezlerinin çok önemli olduğunu ve önemsediğini dile getiren Rektör Alkan, üniversite bünyesinde 11 tane merkez olduğunu, hergeçen gün merkez sayısının arttığını belirtti. Dünyanın pek çok ülkesindeki üniversitelerle anlaşmalarının olduğunu söyleyen Alkan, bugüne kadar dünyanın çeşitli üniversiteleriyle 152 anlaşma yaptıklarını belirtti.
‘Neden Hitit Üniversitesi” diye soran Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, konuşmasında şunları kaydetti;
“Biz ne yaptığımız biliyoruz. Nereye gitmek istediğimizi biliyoruz. Kalite güvence sistemleri çok önemli. Mühendislik fakültemizde makine ve kimyada akreditasyonumuzu aldık. Diğerlerine de başlayacağız. Artık uzaktan eğitimle eğitim veriyoruz. Öğrenci arkadaşlarımıza. bu yıl İnsan Hakları Dersleri’de uzaktan eğitimle verilmeye başlandı. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi de uzaktan eğitimle verilmesi planlanan derslerden.



ÇİFT DİPLOMA ÇALIŞMALARIMIZ VAR
Çift diploma programımız var. Buna çok uğraştık. Çift diploma ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok zorlu süreç. Birkaç yıldır Amerika’dan Türkiye’den çift diploma alınacak öyle rastgele bir çift diploma değil bu. İki yıl üniversitemiz de, iki yıl Amerika’da eğitim görecek. İş başı konsept eğitimi. Artık Meslek Yüksek okullarımızda olmazsa olmazlarımızdan bu. İşbaşı konseptine geçiyoruz. Geçtiğimiz dönem otomotiv sektörümüzle yakın bir iletişim kurduk. Otomotiv bölümündeki öğrencilerimizin pratik eğitimlerine buralarda devam etmelerini istedik. Öğrencilerimizin bir kısmı burada çalışmaya başladı. Kütüphanesiz üniversite olmaz. kütüphanemizde yayın sayımız 200 bini geçti. 7/24 ulaşım sağlanıyor. Öğrencilerimiz istedikleri dergi ve kitapları da hemen alıyoruz. Hititsem adını verdiğimiz sürekli eğitim merkezimizde öğrencilerimize çok cüzi rakamlarla kurslar veriyoruz. Onların içerisinde olduğu gruplara kurslar veriyoruz. 2016 Dünya Güreş Şampiyonasına, 2017 Avrupa üniversitelerarası salon Futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacağız.

TEKNOKENTTE ÖĞRENCİLERE YÜZDE 40 İNDİRİM
Merkez laboratuarı bölgedeki en güzel laboratuarlardan bir tanesi. Laboratuarımızda bütün öğrenci arkadaşlarımızın içerisinde yer aldığı projelerde kullanılmak üzere hizmete sunulacak. OKA tarafından desteklenen bir Teknokent’imiz var. Öğrencilerimiz yüzde 40’lık indirimler yaptık. Orada şirket kurabilecekler. Yurt dışına gidecek arkadaşlarımıza proje desteği veriyoruz. Öğrencelerimiz yurt içi ve yurt dışı etkinliklerine katılabiliyor. Sadece hocalarımıza değil, öğrencilerimize de destek veriyoruz. Senatoda öğrenci arkadaşlarımızın temsili var. Kendileri ile ilgili bir sorun varsa geliyorlar bunu bizimle paylaşıyorlar. Birinci tercihle yerleşen öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye ediyoruz. Onun ötesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize karşılıksız burs veriyoruz. Kısmi zamanlı çalışma imkanı veriyoruz. Engelsiz üniversite konseptimiz var. Gücümüz yettiği kadar yeni yapılan kampuslerimize de engellilerimizle ilgili her şeyi en inci ayrısına kadar düşünüyoruz. Onun ötesinde kendi enerjisini üretin bir kampus bekliyor öğrencilerimizi. Yurt dışı ile irtibatı yakın olan hocaların bulunduğu bölümler bekliyor. Şehirle barışık bir üniversite bekliyor. Öğrenci arkadaşlarımızı. Günün her saatinde ulaşabilecekleri bir rektör bekliyor öğrenci arkadaşlarımızı. Her fırsatta her zaman ulaşabilecekler”
Editör: TE Bilisim