Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum ziyaretleri sonucunda, Çorum’un, “bölgede sanayileşme hamlesini başlatan tek kent olduğu ve bölgesel kalkınmanın lokomotifi işlevini üstlenebilecek potansiyele sahip bulunduğu” gerçeğinin altının çizildiğini, bu konuda Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın başarılı bir sınav verdiğini anlatan Mehmet Yolyapar, “Demiryolu projesinin hızlandırılması ve havalimanı inşaatının tamamlanması, Çorum’un sanayileşmesini sürdürebilmesi açısından mutlak zorunluluktur” dedi.

Meltem Çınar’ın sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel görüşmelerde, havalimanı konusunu inceleteceğini söylediğini belirten Yolyapar, “Otomotiv sanayii ile ilgili olarak da, Sayın Cumhurbaşkanı durum değerlendirmesi yapacaklar. Ben her iki konuda da umudumu koruyorum ve Çorum adına taleplerimizi, beklentilerimizi güçlü biçimde seslendirmeye devam edeceğim” ifadesini kullandı.

Çorum’un ihracatta adeta devrim yaptığını ve Türkiye’nin ihracatçı kentleri arasına adını yazdırdığını vurgulayan Mehmet Yolyapar, “Çorum, turizmde de devrim yapabilir. Türkiye’nin turizm kentleri arasına girebilir. Bunun için, önce Çorumluların ‘Hitit’gerçeğini algılamalarına ihtiyaç var. ‘Hitit’ Çorum’un en değerli markasıdır. Hitit uygarlığını ve insanlık tarihinin ilk yazılı barış antlaşması Kadeş’i öne çıkararak, şu anda deyimin tam anlamıyla yerlerde sürünen turizmi ayağa kaldırmak, Çorumluların görevi ve sorumluluğudur. Çorum’da sosyal ve kültürel canlanmayı sağlamanın en kestirme yoludur. Böylesine önemli bir potansiyelin değerlendirilmemesi ise tek kelimeyle kayıptır.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim