Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcıları Dr. Hakkı Gürsöz, Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç, Dr. Ali Sait Septioğlu ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akıllı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Daire Başkanı Dr. Ali Alkan ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu çalışanları tarafından, Hitit Üniversitesi ziyaret edildi.
AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. İsmail Yücel, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Hitit Üniversitesi öğretim elemanları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan gelen heyete eşlik etti.
Rektör Alkan tarafından makamında karşılanan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkilileri ile kurumlar arasında yapılabilecek olası iş birlikleri ele alınarak yapılan görüşmeler sonrasında da Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent A.Ş, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde medikal ürün sektöründe faaliyet gösteren MoneMedikal firması ve Hayat Şırınga Fabrikası ziyaret edildi.
Ziyarette HÜBTUAM’ın işleyişi ve teknik donanımı hakkında bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Alkan, ilimiz açısından büyük önem arz eden ve sadece Çorum’a değil tüm bölgeye hizmet verecek seçkin bir laboratuvarlara kavuştuklarını açıkladı.
HÜBTUAM’ın dinamik ve nitelikli personeli, modern altyapı ve laboratuvar olanakları ile üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak adına da önemli bir rol oynayacağını belirten Rektör Alkan, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent’in de tamamlanan modern binası ile faaliyete hazır hale geldiğini açıkladı.
Prof. Dr. Alkan, Teknokent’te üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde akademisyenler ile iş dünyasını bir araya getirerek, güçlü bir üniversite-sektör işbirliğinin oluşturulmasının hedeflendiği belirterek Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile de Hitit Üniversitesi’nin olası iş birliklerine açık olduğunu ifade etti.
HÜBTUAM Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş tarafından da HÜBTUAM’ın fiziki altyapısı, işleyişi ve yapılmak istenen testlerde izlenecek yollar hakkında bilgilerin verildiği toplantı sonrasında HÜBTUAM ve Teknokent binalarında incelemelerde bulunuldu.




(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim