Alacahöyük’te bulunan proje sahası köy merkezine ve ören yerine yaklaşık 1,3 km mesafede bulunuyor. Çorum - Hitit Gökpınar Barajı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj işine ait sözleşme 13 Kasım 2015 tarihinde imzalandı.
Proje kapsamında, Çorum - Hitit Gökpınar Barajı muhtelif çevre, peyzaj tanzim işleri ile inşaat, mekanik ve elektrik işleri en kısa zamanda yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

ÖNERİ PROJE SAHASI BELİRLENDİ
Proje için DSİ tarafından yapılan ön çalışmalarda mevcut parseller göz önünde bulundurularak yaklaşık 241 dekar büyüklüğünde bir alan “kamulaştırma sahası” olarak belirlendi. Daha sonra yapılan tespitlerde ise baraj çevresindeki proje alanının biraz daha genişletilmesi gerektiğine karar verildi. Çalışmalar sonucunda yaklaşık 277 dekar büyüklüğünde “Öneri Proje Sahası” oluşturuldu.
DSİ ile Alacahöyük Kazı Başkanlığı’nın görüşleri alınarak şekillenen bu proje ile tarihi Hitit Barajı ve yakın çevresinin rehabilite edilmesi, turistik gezilere olanak sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesi ve yapılması düşünülen kazı çalışmalarına da imkân sağlanması hedefleniyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, projenin Çorum’a hayırlı olması temennisinde bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim