Avrupa ülkelerinin, en başta da Almanya’nın I. ve II. Dünya savaşlarındaki kirli mazileri ortada olduğunu belirterek hedef saptırılmaya çalışıldığını açıklayan Işık, Alman toplama kamplarındaki insanlık dışı uygulama ve katliamların halen hafızalardan silinmediğini hatırlattı.
Türkiye’nin son yıllarda gerek bölgesi gerekse küresel ölçekte yükselişe geçtiğini ve bunu hazmedemeyen uluslararası aktörlerin her türlü oyunlarla bunu önlemeye çalıştığını söyleyen Zekeriya Işık, Alman Federal Meclisi’nin aldığı kararın da bu oyunlardan biri olduğunu açıkladı.
“Yaklaşık 150 yıldır kendi sınırları içerisine hapsedilen Türkiye’nin yeniden oyuna dâhil olması ile bütün uluslararası dengelerin alt üst olduğu açıklıkla müşahede edilmektedir” diyen Işık, PKK terörü ile yıllardır arasına bir mesafe koymayan AB ülkelerinin bir taraftan da Ermeni soykırımı iddialarını meşrulaştırarak ülkemizi itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını, ama bu gayretlerin ülkemiz için bir anlam ifade etmediğini, tarihin tarihçiler tarafından bilgi, belge ve dönemsel faktörler içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim