Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii ve çevresindeki türbeler restore edilerek çevre düzenlemesi yapılacak.
AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Hıdırlık Camii ile birlikte Hıdırlık mevkiinde Süheyb-i Rumi, Kereb-i Gazi ve Ubeyd-i Gazi olarak bilinen sahabelerin yer aldığı 3 türbenin restorasyonunun Mayıs ayı içerisinde ihale edileceğini müjdeledi.
Ceylan, Hıdırlık Camii ve 3 türbenin tadilat projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptığı görüşme sonucu projenin Mayıs ayında ihaleye çıkarılacağı bilgisini aldıklarını söyledi.
Ceylan, yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Akdoğan'a teşekkür etti.
İnanç turizmi açısından önemli bir merkez olan, Çorum halkının sık sık ziyaret ettiği Hıdırlık'taki sahabe kabirleri ve müştemilatı, Milletvekili Ceylan'ın girişimleri ile restore edilecek.
Ceylan, Çorum'un manevi değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini, bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın boyunlarının borcu olduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim