Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Çorum'daki tarihi eserlere sahip çıkma konusunda güzel çalışmalar yaptığını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, “Tarihi eserlerimiz Çorum'a yakışır bir şekilde yeniden asli hüviyetine kavuşmalı. Biz de Çorum Belediyesi olarak tarihi eserlere zarar vermeksizin gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çevre düzenlemesinden tutun da camilerimizin şadırvanları ve abdesthanelerini tarihi eserlerimizin yapısına uygun bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Hıdırlık’ın Çorum'un manevi dinamiklerinden birisi olduğunu söyleyen Gül, “Üç tane sahabe efendimizin kabirleri burada bulunuyor. Manevi atmosferi çok yüksek. Orada hemşehrilerimiz namazlarını huşu ve huzur içerisinde kılıyor. 15 aylık bir aradan sonra inşallah bugün kavuşuyoruz. Sayın bölge müdürümüze hem Hıdırlık’la ilgili hem de onun dışındaki yapacakları çalışmalardan dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Çorum’la ilgili yapılacak çalışmalarda da desteklerini bekliyoruz. İşbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ise Hıdırlık Camii’nin restorasyon çalışmasını tamamladıklarını dile getirerek, “15 ay gibi bir süre oldu. Yaklaşık 1 milyon TL’ye yakın bir para harcadık. Sıva altındaki orijinal bütün süslemelerini çıkardık. Diğer Kerebi Gazi Türbemizde restorasyonumuzu bitirdik. Kısa sürede ibadete açacağız. Resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Daha nice güzel restorasyonlara örnek olur inşallah. Bu sene de Kellegöz Camimiz ve Kulaksız Camimiz programımızda. Nisan ayına kadar ihalesini yapmayı planlıyoruz. 2018 yılını da bu şekilde Çorum ilimizde değerlendirmiş olacağız. Çorum ilimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HIDIRLIK’TA İNCELEME

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ve İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın restorasyonu tamamlanan Hıdırlık Camii’nde incelemelerde bulundu.

Hıdırlık Camii’ni gezen heyet, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç’tan ve restorasyon ekibinden bilgi aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim