Vakıflar Haftası’nın açılışı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 1 yılda restore ettiği 7 bölgeden 250 ecdad yadiğarı eserin açılışı için Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu başta olmak üzere yüzlerce kişi katıldı. Ecdad Yadiğarı 250 eser arasında yer alan ve ilimizin manevi dinamiklerinden Hıdırlık Camii önünde de tören yapıldı.

Bu törene de Vali Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Müftü Ahmet Akın, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem’in bu yıl ki Vakıflar Haftası’nda ana temanın “Vakıf Kuran Kadınlar” olduğunu dile getirerek son 15 yılda yaptıkları çalışmaları anlattığı konuşması ile Ankara’da başlatılan törende Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Başbakan Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan birer konuşma yaptı.

Törende daha sonra ise 7 bölgede bulunan 250 eserin toplu açılışları gerçekleştirildi. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgelere bağlanarak açılışları o bölgelerdeki Valilere yaptırdı. Çorum’da da Vali Kılıç ile beraberindeki protokol üyeleri Hıdırlık Camii’nin kurdelasını keserek açılışını yaptı.

Törende bir açıklama yapan Vali Kılıç, geçmişte yapılan onarımların Hıdırlık bölgesindeki eserlere zarar verdiğini ancak son yapılan kapsamlı bakım sayesinde bölgedeki türbe, cami, şadırvan gibi vakıf eserlerinin aslına uygun hale getirildiğini söyledi. Hıdırlık’ın ilimizdeki en önemli kültür varlıklarından olduğunu hatırlatan Vali Kılıç, “Hıdırlık bölgesi sahabelerimiz Suheyb-i Rumi, Ubeyd-i Gazi ve Kereb-i Gazi’nin kabirlerine de evsahipliği yaptığı için ülkemizin önemli inanç merkezlerindendir. Bu yatırım bölgemizde inanç turizminin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Bunun için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim