Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Mecitözü İlçe Müftüsü Ahmet Yıldız, TDV Çorum Şube Temsilcisi Mustafa Ersoy, Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Korukcu ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan program Ferhat Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Korukcu, 10 yılı aşkın bir süredir Çorum’un sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunduklarını belirterek, “Çeşitli konularda düzenleyeceğimiz konferans, panel ve sempozyumlarla şehrimize bilimsel katkı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Daha sonra Halil Özçelebi yönetimindeki Tasavvuf Müziği Saz Heyeti eşliğinde Murat ve Nuran Özkaya çifti tarafından, Yunus Emre ve Hilmi Dede’ye ait çeşitli ilahi ve nefesler seslendirildi.
Nazlı Kalender’in söylediği deyişlerin ardından “Kültürümüzde Hıdırellez” konulu panele geçildi.
Oturum başkanlığını Doç. Dr. Adem Korukcu’nun üstlendiği panelde Yrd. Doç. Dr. Elif Ayan Nizam, Yrd. Doç. Dr. Hiclal Demir, Araştırma Görevlisi Altuğ Ortakçı ve Alevî Dedesi Arif Demiral, Hıdırellez’i değişik boyutlarıyla ele aldılar.
Semah gösterisinin ardından katılımcılara pilav ve ayran ikramıyla etkinlik sona erdi.




(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim