Geçmişte yaşanan darbeler sonucunda Türk milleti ve vatanın büyük zararlar gördüğünün dile getirildiği açıklamada barış ortamını ortadan kaldıran, yeni kardeş kavgalarına ve en acısı Türkiye’yi yalnızlaştırmaya ve ekonomik bakımından tüketmeye neden olan bu tür girişimleri hiçbir şekilde haklı göstermek veya tasvip etmenin mümkün olmadığı belirtildi.
Erbakan Vakfı Çorum il Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Türkiye’nin yeniden kaos dönemlerine sürüklenmesine neden olabilecek, milli iradeyi hiçe sayan anlayışın kamu nezdinde kabul görmesi artık pek mümkün değildir.
Türkiye, mevcut gidişat içerisinde dıştan kaynaklı güvenlik sorunlarıyla boğuşurken, askeri darbe ile iç güvenliğini tehdit edebilecek bir noktaya ulaşması hiç kimsenin öngörmeyeceği bir durumdur.
Türkiye’de istikrarın tesisi ve Aziz Milletimizin yeniden kaos dönemlerine geri dönmemesi en büyük dileğimiz olup, güçlü Türkiye’nin varlığı ve egemenliğinin sadece Türkiye için değil, tüm bölge ülkeleri, İslam dünyası ve insanlık için en büyük güvence kaynağı olduğunu ifade etmek isteriz.
Bu nedenle, Milletimizin geleceğini tehlikeye ve yeni risklere sokabilecek darbe girişimlerinin oldu bittiye getirilmeye çalışılması asla kabul edilemez.”
Editör: TE Bilisim