Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam ile birlikte, 2015 yılında uygulamaya konan akademik teşvik puanları baz alınarak hazırlanan Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS)’na göre ülkemizdeki İlahiyat Fakülteleri arasında en fazla teşvik puanı toplayarak birinci olan İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret eden Rektör Alkan, elde edilen başarıdan dolayı öğretim elemanlarına teşekkür etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Haklı, dekan yardımcıları ve bölüm başkanlarının da hazır bulunduğu görüşmede genel olarak fakültenin mevcut durumu ele alınıp değerlendirildi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda konuşan Alkan, “Kendi alanında, içinde ülkemizin en köklü fakülteleri olan 100 civarındaki ilahiyat fakültesi içerisinde İlahiyat Fakültemizin çok büyük bir başarı göstererek 1. sıraya yerleşmesi gerçekten çok önemli ve anlamlıdır. 2015 yılı akademik teşvik uygulamasından Üniversitemizde 112 öğretim elemanının 30 taban puan üzerinden puan alarak faydalandı ki, bu öğretim elemanlarından 11’inin İlahiyat Fakültemizden olduğu görülmektedir. Hiçbir başarı tesadüf değildir; başarı ancak gerekli ortam ve gayret neticesinde elde edilir” dedi. 1992 yılında kurulan İlahiyat Fakültesi’nin 2006 yılında Hitit Üniversitesi’nin kurulmasıyla Gazi Üniversitesi’nden ayrıldığında burada sadece lisans eğitimi verildiğini ve öğrenci sayısının 90’ın altında, öğretim elemanı sayısının da 46 olduğunu ifade eden Alkan, “2011 yılında göreve geldiğimizde 630 lisans, toplam iki programda 103 lisansüstü (yüksek lisans) öğrenci sayısına ulaşıldığını; fakat 2006’dan 2011 yılına gelindiğinde öğretim elemanı sayısının 46’dan 42’ye düştüğü görmekteyiz. İlahiyat Fakültemizde şu anda 1.390’ı lisans; yeni açılan lisansüstü programlarla 3’ü yüksek lisans ve 2’si doktora düzeyinde 5 lisansüstü programda 557 lisansüstü olmak üzere toplamda 1.947 öğrenci eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunmaktadır. Göreve geldiğimizde düşüş trendinde olan öğretim elemanı sayımız da yükselişe geçerek bugün 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 63 öğretim elemanı sayısına ulaşılmıştır. Ayrıca Fakültenin desteği ile Amasya ve Kastamonu Üniversitelerinde ortak birer lisansüstü programı açılmıştır” ifadelerini kullandı.
İlk baskısını 2002 yılında yapan İlahiyat Fakültesi Dergisi’nin kesintisiz ve düzenli olarak yılda iki defa basıldığını ve şu anda 29. sayısının basım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Haklı da, derginin ahcı indeksi tarafından taranması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Ziyaretin ardından Kuzey Kampüsü’nde inşaatı devam eden İlahiyat Fakültesi binasına geçilerek, binaların mevcut durumu yerinde incelendi.
Halen eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam ettiği fakültenin mevcut kapalı alanının 4.448 metrekare olduğunu ifaden eden Alkan, içerisinde 10’u amfi olmak üzere 34 dersliği, 67 idari/akademik personel odası, 3 toplantı salonu, kütüphanesi, kantini, kapalı otoparkı vs. ile yeni binanın toplam 18.400 metrekare kapalı alana sahip olacağını ifade etti.
Alkan, fiziki anlamda altyapı çalışmaları yanında, öğretim elemanlarının kendilerini geliştirmeleri ve akademik faaliyetlerine ivme kazandırmaları için elinden geldiğince yurt içi ve yurt dışı desteklerle onların yanında olduğunu ifade ederek, “Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da akademik çalışmaların ortaya çıkması ve bir bütün olarak Üniversitemizin hak ettiği yere gelebilmesi için sizlerle birlikte, sizlerin yanında olarak her türlü desteği vermeye gayret edeceğim” dedi.






(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim