Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu’nun eşlik ettiği Ali Yalçın, Turgut Özal Konferans Salonu’nda Konfederasyon’a bağlı sendika il temsilcileri ve üyeleriyle kısa bir toplantı yaptı.

Memur-Sen’in 26 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Ali Yalçın, Türkiye’nin en büyük sivil toplum ve emek hareketi olduklarını belirterek, “Kurulduğumuz günden bu yana özgür ve özgün bir sendikal mücadelenin peşinde olduk. Üye haklarını korumanın yanında daima vesayete karşı dik duruş sergiledik. Ülkemizin tam demokrasiye geçişinde inisiyatif alan bir sendika olarak delege iradesi bizim için birinci sırada gelir. Bu konuda taviz veremeyiz. Memur-Sen hiçbir zaman bir bürokratın dizayn edeceği sendika değildir.” dedi.

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Genel Kurulu’nun Temmuz ayında yapılacağını ve delege gücünü arkasına alan herkesin aday olabileceğini kaydeden Yalçın, “Herkes demokratik anlamda yola çıkabilir. İddiasını, ısrarını nezaket sınırları içerisinde rekabet duygusuyla alana sürebilir. Aday çıkacaksa sendikamızın umde, ilke ve değerleri vardır. Adaylık, Memur-Sen’in temel yaklaşımları dikkate alınarak olabilir. Memur-Sen geleneğinde, değer skalasında olmayan yöntemleri kullanarak her türlü şeyi mübah kılarak tehditle, şantajla çeşitli öbekler, odaklar oluşturarak burada bir dizayn etmeye kalkışılırsa buna izin vermeyiz. Çorum’da son birkaç gündür yaşanan gelişmelerin ardından duygusal bir karar alan Memur-Sen İl Temsilcimizle görüştük. Böylesine sendikal bir konuda sessiz kalmayız. Bu şekilde dizayn yapan yeri de muhatap almayız. Böyle bir şey olamaz.” diye konuştu.

Siyasî ve bürokratların en temel görevinin toplumsal memnuniyet üretmek ve topluma katma değer sunmak olduğunu dile getiren Yalçın şöyle devam etti:

“Bürokratların başlıca vazifesi, iş barışını temin ederek çalışanın verimliliğini artırmaya yönelik politikalar uygulamaktır. Entrikalar uygulayarak, bireysel hırslara ve kaprislere bulunduğu koltuğu alet etmek onların işi olmamalıdır. Sivil örgütlü bir yapıyla bir ilde bürokratın o anlamda karşı karşıya gelmesine, bürokratın yetki aşımı uygulayarak ili germesine, ilde yanlış işlere vesile olmasına kimse müsaade etmemeli. Böyle bir şeye müsaade edilirse Memur-Sen olarak çok açık konuşuyoruz, bunun birinci derece tarafıyız. Bu işin içerisine başkalarının çekilmesi yanlış olur. Sendika bürokrasinin sendikası değildir, üyenin sendikasıdır. O nedenle herkesi kendi işiyle uğraşmaya davet ediyorum. Bu bir had bildirme toplantısı değil, herkesi sağduyulu davranma, herkesi kendi sınırları içinde kalması, kendi işiyle uğraşması davetidir. Sınır aşımı olursa, sınır aşımı da sıradışı tepkiyi beraberinde getirir. Böyle bir şeye de hiç kimsenin mahal vermeyeceğini umuyorum.”

Tarihte, bürokrasinin Memur-Sen’i dizayn ettiği herhangi bir örnek bulunmadığını vurgulayan Ali Yalçın, “Böylesi bir durum Çorum’da da yaşanmayacaktır.” ifadesini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim