Bu kapsamda Çorum’da 2 kişiye daha hibe desteği sağlandı. Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonca kabul edilen projeler çerçevesinde İŞKUR İl Müdürlüğü’nün engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla duyurusunu yaptığı hibe desteğine; Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla proje üreterek başvuru yapan eski hükümlü Selami Dündar’a proje kapsamında “Sıhhi Tesisatçı” dükkânı açılırken, projesini hazırlayarak kuruma başvuru yapan engelli Meral Badem’e de proje kapsamında alınan hayvanları teslim edildi.

Öte yandan İl Müdürlüğünce kabul edilen, İl İstihdam Kurulunda uygun görülüp İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak kabul edilen projeler neticesinde kendi işlerini kurabilme ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için, engelli Eren Çoban’a köyünde seracılık yapabilmesi kapsamında 36 bin 603 TL hibe desteği sağlanması için protokol imzalandı.

Taahhüt edilen meblağ ileri tarihlerde İŞKUR tarafından ödemesi yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, “İŞKUR engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işgücü piyasasında yer almaları için kurumumuz tarafından yürütülen hibe destek programlarına başvuru tarihi 29.12.2017 tarihine kadar uzatılmıştır. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın proje teslim tarihinden önce projelerini İl Müdürlüğümüze getirmeleri gerekmektedir.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim