Çorum’un Kargı ilçesinde heyelan meydana gelmesi sonucu ulaşıma kapanan yol, çalışmaların ardından yeniden trafiğe açıldı.
Heyelanın meydana gelmesinin ardından İl Özel İdaresine ait bir kepçe ile bir grayder olay yerine sevk edildi. Yapılan çalışmaların ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Turel, İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Recep Çıplak ve AK Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar heyelan meydana gelen bölgede incelemelerde bulundular. Bölgenin yol yapmak açısından çok zor bir bölge olduğunu belirten İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Recep Çıplak, eğimin fazla olması ve bölgenin fay hattı üzerinde bulunması nedeniyle zeminin gevşek ve kırık olmasının heyelanları arttırdığını belirtti.

YOLUN SORUMLULUĞU BARAJ YAPAN İNŞAAT FİRMASINDA
Yolun halen devlet tarafından teslim alınmadığınıda belirten Çıplak, "Yol şuanda baraj firmasının sorumluluğunda ancak onların buraya gelip çalışmalara başlamaları zaman alacak olmasından dolayı, vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışmalara hemen başladık ve yolu yeniden ulaşıma açtık’’ dedi.

CAN KAYBININ OLMAMASI TEK TESELLİMİZ
Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ise doğal afetlerin heran her zaman meydana gelebileceğini belirterek, "Burada önemli olan herhangi bir vatandaşımıza bir şey olmaması ve bir can kaybı yaşanmamasıdır. Yol 5-6 saat gibi kısa bir sürede yeniden açıldı’’ ifadelerinini kullandı.
AK Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ise, olayı haber alır almaz gerekli tüm girişimlerde bulunduklarını ve ekiplerin kısa bir sürede bir kepçe ve bir grayder ile olay yerine gelerek çalışmalara başladıklarını belirtti. Her hangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığını da belirten Akpınar, Yoldan geçemeyen dializ hastası bir vatandaşında orman işletmesine ait araçla, dağ yolundan ilçe merkezine götürüldüğünü söyledi.

GÜZERĞAH DEĞİŞTİRİLEREK PROBLEM KÖKTEN ÇÖZÜLMELİ
Yol güzerğahının başka bir istikamete kaydırılmasının daha sağlıklı olacağını belirterek Gökçedoğan Köyü Muhtarı Hasan Çalışkan'da,
"Vatandaşın mağdur olmaması için Göl Köyün’den Gökçedoğan Köyüne bir yol yapılabilir. Bu güzergahın ilçe merkezine 5 kilometre daha kısa ve heyelan tehlikeside bulunmuyor. Şu anda burada çalışan iş makinaları o bölgede bir gün çalışsa sorun kökten çözülmüş olacak’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilisim