Sendikanın Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, yürütme kurulu üyeleri ve sendika üyelerinin de hazır bulunduğu bildiri dağıtımında 16 Nisan’daki halk oylamasında yurttaşlardan “hayır” oyu kullanmaları çağrısı yapıldı.

Bildiri dağıtımı esnasında bir açıklama yapan Şube Başkanı Mustafa Gül, siyasi iktidarın başta eğitim sistemi olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda, tekçi, baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden hayata geçirdiğini ve kendi dünya görüşünü geniş toplum kesimlerine dayattığını söyledi.

Yıllardır toplumsal yaşamın her alanında sürekli kamplaşma ve kutuplaştırma yaratmak üzerinden siyaset yapanların özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında benzer bir bölünmeyi de tüm toplumsal alana yaydığını belirten Gül, “Siyasi iktidar kendisi gibi düşünmeyenlere yönelik baskı, tehdit ve sindirme uygulamalarını kalıcı hale getirebilmek için bütün devlet olanaklarını kullanarak hareket etmekte, başta okullar olmak üzere tüm eğitim kurumlarını ve öğrencileri “evet” propagandasına alet ederek adeta seçim çalışması yapmaktadır.

Eğitimde siyasal kadrolaşama uygulamalarının yukarıdan aşağıya doğru organize bir şekilde gerçekleştirilmesi, okullarda yaşanan şiddetin artması, eğitim emekçilerine yönelik çeşitli saldırı ve tehditlerin ihraçlar, açığa almalar, soruşturma, sürgün ve cezaların sürmesi gibi anti demokratik uygulamaları beraberinde getirmiştir. 

16 Nisan referandumu hem ülkemiz açısından, hem de nüfusun büyük bölümünü oluşturan emekçilerin çalışma ve yaşam koşulları ile gelecekleri açısından önemli bir dönemeç olacaktır. Eğitim Sen olarak, eğitimin gerçek anlamda demokratik, bilimsel ve laik bir içerikte örgütlenmesi, herkese eşit ve parasız eğitim hakkı için tüm halkımızı, çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden velilerimizi, bütün eğitim ve bilim emekçilerini 16 Nisan referandumunda güçlü bir şekilde “hayır” oyu kullanmaya davet ediyoruz” dedi.  

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim