“Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz 2” filmi kısa süre içerisinde hazır hale gelecek. Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Çorum Ticaret Sanayi Odası, Çorum Esnaf Odaları Başkanlığı ve Çorum Kültür ve Turizm Derneği’nin işbirliği ile yürütülen tanıtım çalışmaları kapsamında çekimleri devam eden “Herkes Yapamaz-2”de de Çorum’u ve Çorumluları ilgilendiren tarihi bir olay hikâye edildi.

İSTİŞARE SÜRECİ TAMAMLANDI

Çorum Kültür ve Turizm Derneği tarafından yapılan açıklamada, Herkes Yapamaz-2 filminin daha çok izlenmesi için yapılacak reklam çalışmalarının tüm aşamalarının ve kapsamının şimdiden planlandığı ifade edildi. Yerelde çok güçlü bir işbirliği ortamı sağlanmasının önemine vurgu yapılarak, Türkiye çapında yapılacak tanıtım kampanyası için Türkiye’nin en büyük reklam ajanslarından olan Arter Reklam’dan destek alındığı vurgulandı.

Vali Mustafa Çiftçi’nin talimatı ile Arter Reklam Ajansı Başkanı hemşerimiz Cevat Olçok ile yapılan görüşme sonrası Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür de ziyaret edilerek, proje detayları hakkında bilgi sunuldu. Görüş ve destekleri alındı. Bu doğrultuda son şekli verilen senaryonun filme alınması için çalışmalar da tamamlanmak üzere.

ÇEKİMLER KISA SÜRE İÇİNDE BİTİRİLECEK

“Herkes Yapamaz-1”de olduğu gibi çekimlerin profesyonelce yapılabilmesi için hazırlıkların devam ettiği ifade edilerek “Herkes Yapamaz-2” filmi için dönemin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan bir leblebi dükkânı oluşturulduğu, dönemin şartlarını yansıtmak için sanat danışmanları tarafından özel kostümlerin hazırlandığı dile getirildi.

Çorumlu bir kahramanın tarihe nasıl yön verdiği mesajının devamına “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” vurgusu ile tamamlanan filmin önemli bir başka konusu ise 15 Temmuz sürecine vurgu yapması olacak. Tarihteki o olayla 15 Temmuz sürecinde yaşananlarla bağlantı kurulmaya çalışılacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim