Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hicret Camii müezzini İlhami Kurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hıdırlık Kur’an Kursu öğrencisi Mustafa Çeliker “Ey Sevgili” isimli şiiri okudu.
Daha sonra bir konuşma yapan İl Müftüsü Akın, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2016 yılı 'Kutlu Doğum Haftası'nda 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım' konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır. Bu yıl 9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde; Peygamberimizin yeryüzüne getirdiği değerleri, onun yeryüzüne getirdiği çağrılarını Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün milletimizle, Müslüman kardeşimizle, bu sene de idrak edeceğiz” dedi.
Bu sene 'Gelin Birlik Olalım' çağrısı etrafında, 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' konusunu ele alacaklarını kaydeden Akın, “İnsanlığı Diriltmek İçin, İnsanlığı Yaşatmak İçin ve İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım' çağrısında bulunacağız. Sevgili Peygamberimizin bütün insanlığa olan bu çağrısını kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışacağız. Tevhid ve vahdet arasındaki ilişkiyi, 'Gelin Birlik Olalım' çağrısını halkımıza yapmak istiyoruz. Bu hafta vesilesiyle bütün Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz. Biz Müslümanların da bugün Peygamberimizi yeniden okumaya, yeniden anlamaya ihtiyacımız var. Onun getirdiği değerlerden ne kadar uzaklaştığımızı hep birlikte acı acı yaşıyoruz. Tevhid ilkesi İslam'ın, Hz. Adem'den, Resulü Ekrem'e kadar bütün ilahi dinlerin, bütün Peygamberlerin yeryüzüne getirdiği en büyük inanç ilkesidir. Rabbimizin varlığı ve birliği sadece soyut bir inançtan ibaret değildir. Tevhid aynı zamanda bir düzenleyici ilkedir, bir varoluş felsefesidir, bir yaratılış gayesidir. Tevhid, yeryüzündeki kainattaki ahenktir" şeklinde konuştu.
Akın’ın konuşmasının ardından Çorum Belediyesi Mehteran Ekibi tarafından ilahi ve kahramanlık türküleri seslendirildi. Program, vatandaşlara helva ikramının ardından sona erdi.


İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın

(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim