Kılıç, Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
“Sayın Başkanın dediği gibi Belediye Meclis kararlarının çoğunluğunun oy birliğiyle çıkması sizleri mutlu ettiği gibi bizleri de mutlu ediyor. Ve şunun bilinmesi lazım ki biz CHP grubu olarak her zaman Çorumlu iş adamlarının yanında olduk. Bizler, Çorum halkının kazanacağına inandığımız için Çorum Belediyesi’ne ait otele oy birliğiyle evet dedik. Çorum Belediyesine ait benzinliğe oy birliğiyle evet dedik. Bir hemşehrimizin yapacağı kredi yurtlar kurumuna da evet dedik. Şu bilinmeli ki, biz bunlara evet derken kimsenin hakkını gasp etmedik, tüm vatandaşlarımızın hakkını korumak için elimizden gelen hassasiyeti ve çabayı da gösterdik. Hatırlarsınız elinden bir anlamda zorla alınan vatandaşlarımızın arsalarına bile karşı oy kullandık.
Şimdi diyorum ki Sayın Başkan, bazen kanunlar ve insanların vicdanları, siyasetin üstünde gelir. Birazdan görüşeceğimiz Çorumlu bizim de değer verdiğimizin saygın bir iş adamımızın talebi olan çevre yolunun yakınlarındaki önü altı arkası dört katlı bir arsanın 13 kata, m2 olarak emsalinin ortalama 1,8 iken 7,8'e çıkartılmak istenmesi, taban alanının %50'yi geçmesine çevresindeki mahalle sakinleri rahatsız.
Anlaşılacağı gibi kanun açısından da hiçbir uygunluğu olmayan bu isteğe bizim grubumuz tarafından ret oyu kullanılacak. Şunun da bilinmesini isteriz ki bu değerli iş adamımızın daha uygun bir yerde her türlü önünü açacağımıza, yapacağı bu yatırıma her türlü destek olacağımızın bilinmesini isterim.
Dikkatinizi çekmiştir ki, imar komisyonu üyelerinden 3 AKP Belediye Meclis üyesi çekimser, 2 CHP üyesinin ret oyu kullandığını görmüşsünüzdür. Ve ayrıca bu imar komisyonundaki 3 AKP belediye meclis üyesine de şahsım ve grubum adına çekimser oy kullandıkları için teşekkür ederim.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim