Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, ONKO-SAV Başkanı Olcay Ünal, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya, kanser hastaları ve yakınları ile sağlık personeli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir açılış konuşması yapan ONKO-SAV Başkanı Olcay Ünal, insanları kanserden ziyade bilgisizlik ve ilgisizliğin öldürdüğünü ifade ederek, kansere karşı en önemli mücadele yönteminin sevgi ve şefkat olduğunu kaydetti.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ise hastaların kendilerini ve hayatı sevmekten vazgeçmemelerini söyledi.
Kızı lösemi hastası olan Hülya Aydemir ise başından geçenleri anlatarak, kansere karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Konferansta daha sonra Prof. Dr. Mete Dolapçı “meme kanserleri”, Yrd. Doç. Dr. Musa Zorlu “kolorektal kanserler”, Prof. Dr. Tayfun Güngör, “jinokolojik kanserler”, Yrd. Doç. Dr. Musa Ekici “prostat ve mesane kanserleri”, Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir “kemik tümörleri”, Dr. Merih Kızıl “hemotolojik kanserler”, Dr. Mustafa Solak ise “kanser etyoloji” hakkında bilgi verdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim