Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi, MÜSİAD Çorum Şubesi ve Çorum İnsani Değerler Platformu işbirliğinde gerçekleştirilen sempozyum yarın da devam edecek.
Sempozyumun açılışına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ömer Sobacı, İl Müftüsü Ahmet Akın, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Sempozyum açış konuşmaları ile başladı. İlk konuşmayı yapan Çorum İnsanî Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin, Çorum İnsani Değerler Platformu’nun Çorum’a ve ülkeye pozitif katkı sunmak için 70’e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği bir oluşum olduğunu ifade ederek, 2012 yılından bu yana sayısız hizmet ve faaliyetlere imza atan platformun hizmet alanını sürekli geliştirdiğini ve bu faaliyetlerini gönüllülük esasına göre yaptığını dile getirdi.
Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum” Sempozyumu’nda konuşan Zengin, “ilimiz ve ülkemiz için kim var denildiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyebilen insanlarla bir arada çalışmaktan onur duyduğunu kaydetti.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise konuşmasında Üniversite ile çok sayıda görevi yerine getirdiklerini anlatarak, hizmet bekleyenlerin bu tür birliktelikleri mecbur kıldığını söyledi. Birbirine küsen kurumların görevini yerine getirmediğini anlatan Candan, Çorum Belediyesi olarak Çorum faydasına olacak işlerde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
8 oturumda eş zamanlı olarak 5 ayrı salonda 40 programın yapılacağı sempozyumda 158 sözlü ve 3 poster olmak üzere toplam 161 bildiri sunulacak. 100’den fazla bildirinin Çorum dışından gelecek akademisyen ve araştırmacılarca sunulacağı sempozyumda ilimizin tarih, kültür, sanat, mimari, sağlık ve benzeri hemen hemen her alanda konu edildiği bilimsel sunumlar gerçekleştiriliyor.
Sempozyum ile Çorum’un bütün kültürel mirasının, sosyo-ekonomik değerleri de ortaya konulurken, şehrin gelişimi ve geliştirilmesi için önemli bilgilerin paylaşılacağı kaydedilirken, etkinlikler kapsamında yarın da Çorum ve İskilip gezisi düzenlenecek.
Sempozyumda şu konular işlenecek: “Antropoloji, Arkeoloji, Coğrafya, Dil, Edebiyat ve Halk Bilimi, Dinî ve Tasavvufi Hayat, Eğitim, Ekoloji, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret, Etnografya, Jeoloji, Kentleşme ve Mimarlık, Kütüphanecilik, Medya, Müzecilik, Önemli Şahsiyetler ve Eserleri, Psiko-Sosyal Yaşam ve İnsan, Sosyoloji ve Etnoloji, Spor, Tarım ve Hayvancılık, Tarih, Turizm, Sanat Tarihi, Güzel Sanatlar”
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim