“Çorum’u marka kent yapacağız” sloganıyla partilerinin projelerini anlatmalarının yanısıra Cumhur İttifakı’nın önemine de değinerek Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan için destek istediklerini ifade eden Karapıçak, “Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizi tercih etmeyen halkımıza da onlara kendimizi anlatamadığımız düşüncesiyle eksik ve kusuru kendimizde aradığımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

MHP Milletvekili adayı Alparslan Karapıçak ile kardeşi Agah Karapıcak, seçimlerin ardından ÇORUM HABER’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar ile bir süre görüşen Karapıçak, vakit azlığı nedeni ile istedikleri sonucu alamasalar da Çorum’da oylarını artırdıklarını kaydetti.

27. Dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme sistemi ve Milletvekili seçimlerinde, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin şahsını ikinci sıra milletvekili adayı olarak belirlemesinden sonra 19 Mayıs itibariyle ilimizde seçim çalışmalarına başladıklarını söyleyen Karapıçak, “Saha çalışmalarımızın tamamında seçmen profilini ayırt etmeden, önyargıdan uzak bir şekilde, karşılaşılan her seçmenimize bire bir zaman ayırarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran’dan 15 Temmuz’a, 15 Temmuz’dan Yenikapı ruhuna ve Cumhur İttifakının oluşma sürecine ilişkin duruşunu anlattık. Cumhur İttifakının önemini ve önceliğini anlatarak Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP’ye destek istedik. Genel Başkanımızın aziz Türk Milletine vermek istediği mesajları iyi tahlil edip, seçmenlerimize partimizin duruşunu izah edici bir çalışma yolu izledik. Genel Başkanımızın 15 Temmuz sürecini de içine alan duruşu ‘Önce Ülkem ve Milletim, sonra Partim ve Ben’ sözünü halkımıza tarafımızdan net bir şekilde anlattığımızda MHP ve Genel Başkanımıza olan saygı ve hürmetlerine şahit olduk. Bir milletvekili adayı olarak, halkımızın yalnızca MHP ve Genel Başkanına bakış açısına dayanarak destek beklemeyip, ilim için neler yapabilirim düşüncesiyle ortaya koyduğumuz projelerimizi halkımıza anlatarak çalışmalarımızı sürdürdük. Çorum’a marka kent yapacak turizmde sanayiye eğitimden tarıma kadar projelerimizi ortaya koyduk” dedi.

Köklü bir maziye sahip olan MHP’nin her daim dıştan ve içten yoğun bir saldırı altında olduğunu dile getiren Karapıçak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün içimizde ki hainliklere ve dışarıdan olan saldırılara rağmen İlimiz genelinde Partimiz oy artışı sağlamıştır. Bizleri bu tür saldırılar ve ihanetler karşısında mahcup etmeyen ve bizlere güvenip oy veren seçmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizleri tercih etmeyen asil Türk Milletinin evlatlarına, onlara kendimizi anlatamadığımız düşüncesiyle eksik ve kusuru kendimizde aradığımızı belirtmek istiyorum.

Seçim çalışmalarımız ve propaganda süreci içerisinde gece gündüz demeden çalışma azmi ve iradesini sergileyen, seçilmesi zor ama inanmış Çorum MHP Milletvekili adaylarımıza, İl teşkilatımıza, sınırlı imkan ve koşullarda kendi bölgelerinde çalışma azmi içerisinde olan MHP ilçe Başkanlarımız ve yönetimine, aydınlık yarınlarımızın sorumlu belirleyicileri inanç ve ideal timsali İl ve İlçelerimizde ki Ülkü Ocakları Başkan ve teşkilatlarımıza, Sendikalarımızın temsilcilerine, iffet ve şahsiyet abidesi MHP il ve ilçe kadın kolları başkanlarımız ve yönetim kurulu üyemiz olan hanımefendilere ve özellikle ilk günden son güne kadar gece gündüz demeden yanımızda varlıklarıyla bizleri destekleyen çalışma ekibime çok teşekkür ediyorum”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim