Grubun adı ise “Hertel”…

Bu isim, her telden müzik yapmalarından geliyor. Türk sanat müziğinden halk müziğine, arabeskten pop müziğine, Karadeniz’den oyun havalarına kadar her tür müzik…

Grup şimdi, Kocaetepe Kahve Evi’nin konuklarını müziğe doyuruyor. Grup Hertel, hafta içi her gün saat 19.30 ile 23.00 arasında sahne alıyor.

ÜNLÜLERİ DİNLEYE DİNLEYE…

Grup yöneticisi Rasim Kapar, müziğe 30 yıl önce başladığını, kendi kendine çalıp söylerken, çevrenin beğenisi üzerine kendini geliştirdiğini belirtiyor.

İlk sahne deneyiminin düğünlerle başladığını anlatan Rasim Kapar, o zamanlar canlı müzik yapan müzisyen sayısının çok sınırlı olduğunu da ifade ederek, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses gibi ünlü sanatçıları dinleye dinleye kendi tarzını oluşturduğunu vurguluyor.

SUNGURLU-ANKARA-ÇORUM

Sungurlu’dan önce Ankara’ya gittiğini, gazinolarda çalıştığını, sonra Çorum’a gelip yerleştiğini belirten Rasim Kapar, gruptaki her kişinin birden fazla enstrüman çaldığına da dikkat çekerek, “Sesimi ve yorumumu Ferdi Tayfur’a benzetiyorlar. Böyle büyük bir sanatçıya benzetilmek kıvanç verici. Dinleyenlerin takdiri, sıkıntıları aşma gücü veriyor” ifadesini kullanıyor.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim