Almanya’dan gelen ve halen de Almanya ile yakın ticarie ilişki içinde olan Çorumlu sanayici, Yağmaksan Makina Sahibi Mustafa Yağlı, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in Ankara’daki toplantısına katıldıktan sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’yı ziyaretinden sonra başlayan olumlu gelişmelerin meyvesini vermeye başladığını belirterek, “Almanya ile ilişkilerimizin yepyeni bir döneme girdiğine ve yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın hızla artacağına inanıyorum” dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in ülkemizi ziyaretinde, ekonomik anlamda yatırım ve üretim ile ilgili her iki ülkeyi de yakından ilgilendiren son derece sıcak ve samimi mesajlar verdiğini vurgulayan Mustafa Yağlı, “Sonuç olarak, Türkiye’de Faaliyet gösteren 7500’ü aşkın Alman firmasının, ek yatırımlarla üretimlerini artırarak yollarına devam edecekleri, ayrıca yenilenebilir enerji yatırımlarının da artacağı anlaşılıyor” diye konuştu.

Mustafa Yağlı, daha sonra şu değerlendirmeyi yaptı:

“Almanya'nın 38.6 Milyar Euro ticaret hacmi ile en büyük ticari partnerimiz olduğu bilinmektedir. Türkiye ve Almanya olarak ikili ilişkilerimizin, siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda geliştirilmesi her iki ülkenin menfaatine olacaktır.

Son derece sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmeler, Almanya’da yaşayan 3,2 milyon Türk vatandaşımızı da elbette yakından ilgilendirmektedir.

Ayrıca üreten ve istihdam sağlayan sanayicilerimizi yakından ilgilendiren yeni teşvik ve destek paketleri üzerinde Sanayi Bakanlığımızca çalışılmaktadır.

Her sorunu aşarız, yetir ki bizler bu ülkeyi severek, şevkle çalışmaya devam edelim.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim