Programa Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın, kurum müdürleri, MHP il Başkanı Agah Karapıçak, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Eti Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Ünlü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün ülkede sorumluluğu ağır olan öğretmenlerin unutulmadığının tüm şart ve olumsuzluklara rağmen konumunun hep baş tacı olduğunun kendilerine gösterildiği gün olduğunu vurguladı. Öğretmenliğin; bahar güneşinin doğaya can verdiği gibi topluma can verdiğini belirten Ünlü, bir öğretmen için sınıftaki her öğrencinin birer gelecek olduğunu anlattı. Her öğrencinin ülkesinin geleceği olduğunu söyleyen Mustafa Ünlü, hepsinin doktor, mühendis, öğretmen olmayabileceğini ancak iyi bir anne, şefkatli bir baba, vefalı bir dost, yardımsever bir vatandaş, vatanını, milletini sevip ona hizmet edecek birer birey olacağını dile getirdi.

Öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu dile getiren Ünlü, öğretmenliğin mesai saatlerine tabi olmadığını, öğretmenlerin okulda da evde de, mahallesinde de görevi başında olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz ise konuşmasında Öğretmenliğin insanlarla çalışan meslekler arasında gerçek anlamda çocuk ve aileleri ile çalışan tek meslek olduğunu dile getirdi.

Çocukların yaşamak, gelişmek ve sahip oldukları potansiyeli kullanmak için öğrenmek zorunda olduğunu belirten Yılmaz, öğretmenlerin salt akademik kaygılarından sıyrılıp öğrencileri günümüz teknolojisi çağına uygun, doğru soruları zamanında sorabilen zihinsel süreçlerle birlikte beceri anlamında da donanımlı bireyler olarak yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “İnanıyoruz ki yetiştireceğimiz bu nesiller kanın, gözyaşının oluk oluk aktığı tüm dünya coğrafyasına sevgi, barış ve adaleti tekrar hakim kılacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Programda ayrıca meslekten emekli olan Anmet Çek, Ali İpek, Ayla Ekinci, Erkan Gürhan, Ertuğrul Penez, Güner Gül, Hasan Ayhan Leblebici, Haydar Özer, İrfan Akıncı, İsmail Büyükbaş, Neslihan Okumuş, Özcan Cebeci, Refik Aydın, Talip Madan ve Ünal Tüfekçioğlu’na hizmet şeref belgeleri verildi. Programda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bir Hayata Dokunmak” adlı deneme yarışmasında derece alanlara da ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi Çorum Belediyesi Hayrettin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Yıldız Metin’in ödülünü Vali Mustafa Çiftçi, ikinci Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Öğretmeni Firdevs Darmancı’nın ödülünü Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, üçüncü Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi Öğretmeni Murat Kayacı’nın ödülünü de Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın verdi.

Program Eti Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde çeşitli okullarda görev yapan müzik öğretmenlerinin katılımıyla hazırlanan müzik ve şiir dinletisi ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim