İnci Restaurant'ta gerçekleştirilen veda yemeğine Vali Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Belediye Başkanı Zeki Gül, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum ve kuruluşların amirleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

Yemekte konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Vali Necmeddin Kılıç’a çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

Vali Kılıç ise Çorum’da görev yapmaktan mutluluk ve memnuniyet duyduğunu dile getirerek, veda yemeğini organize edenlere teşekkür etti.

Çorum’da güzel günler geçirdiğini ifade eden Kılıç, “Çorum’da görev yaptığım sürece sizlerle arkadaş olduk, kardeş olduk. Başarılı çalışmalara imza attık. Sonra zaman geliyor ayrılıyorsunuz ve de üzülüyorsunuz. Meslek hayatım boyunca büyük bir hadiseyi burada yaşadım. 15 Temmuz’u burada yaşadık. Aslan gibi yanımda duran emniyet müdürümle, valilik makamına girerken grup grup yanıma geldiler, ‘sayın valim biz seninleyiz’ dediler. Sonra bu sayı 20 bini buldu. Böylesine fedakâr, böylesine ülkesini seven bir halka geceli gündüz hizmet edilmeliydi. Gündüz oturmadım, gece uyumadım. Hiç yıllık izin kullanmadım. Kolum kırıldı 2 ay raporu reddettim. Yani gecemi gündüzüme kattım. Hizmet vermeye çalıştım” diye konuştu.

Çorum’dan ayrıldığı için üzgün olduğunu dile getiren Kılıç, “Çünkü siz değerli dostlarımızdan ayrılıyorum. Başarı burada hepimizindir. Sanayide, turizmde her yerde başarı elde ettik. Ben her gün halkımızla buluşmayı tercih ettim. Mahallelere gittim. Makamına gelenlerin sorunlarını çözmeye çalıştım. Elbette yapamadıklarım olmuştur. Ben haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Benim hakkım varsa helal olsun diyorum. Bütün Çorum’dan helallik istiyorum. Çorum’un bahtı açık olsun” dedi.

Yemekte katılımcılar tarafından Vali Kılıç’a günün anısına çeşitli hediye ve plaketler takdim edildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim