Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu ile belediye yetkililerinin hazır bulunduğu törende, konteyner yıkama aracının tanıtımı yapıldı.
Belediye olarak kentin temizliğine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Muzaffer Külcü, “Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırmış olduğumuz konteyner yıkama aracı ile her gün 100 konteyneri yıkamayı planlıyoruz. Belediye olarak iki araç almaya karar vermiştik ancak şuan tek araç ile birlikte işin nasıl yapıldığını daha iyi takip etmiş olacağız. 6 ayda bir Çorum’daki tüm konteynerler yıkanmış olacak” dedi.
Konteynır yıkama aracının maliyetinin 226 bin lira olduğunu kaydeden Külcü, “Bedelinden çok yapacağı iş bizi ilgilendiriyor. Temizlik İşleri’ne, Belediyemize ve şehrimize bu aracın hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Şehirlerin elbette kirleneceğini, Belediye’nin görevi ise kirlenen bu yerleri temizlemek olduğunu vurgulayan Külcü, “Ancak halkımızda da isteğimiz ellerindeki atıkları, poşetleri çöp kutularına atmalarıdır. Herkes sokağının önünü temiz tutarsa ortada “kirlilik” gibi bir sorun da kalmaz” dedi.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim