Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ile görüşen Çorum SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım, 1 Mart’ın Muhasebeciler Günü olarak kutlandığını ifade ederek, “1 Mart’ın bizim için en önemli yanı mesleğimizin yasal statüye kavuştuğu gün olmasıdır” dedi.
Mali müşavirlik mesleğinin meşakkatli bir süreçten sonra elde edilebildiğini belirten Yıldırım, “Hukuk fakültelerinden mezun olanlar avukatlık yapabilir, tıp fakültesinden mezun olanlar doktorluk yapabilir, eczacılık fakültesinden mezun olanlar eczacılık yapabilir ama iktisat, işletme veya dengi fakültelerinden mezun olanlar hemen SMMM olamaz. Bu yanıyla önemli bir mesleğin mensuplarıyız. Serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik bu nedenle onur ve gurur duyduğumuz bir kariyer mesleğidir” şeklinde konuştu.
İğneden ipliğe her şeyin muhasebesini tuttuklarını kaydeden Yıldırım, “Hayatın her alanı muhasebedir. O nedenle mesleğimizin önemli büyük. Fakülteyi bitirdikten 9 yıl sonra meslek sahibi olunabiliyor” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın kardeş kuruluşlar olduğunu dile getirdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim