İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, hemşehrimiz Salim Çoruk, tüm belediyelerin kültür ve sanata daha çok katkı sağlamaları gerektiğini belirterek, “Halkın nefesi kültürdür. Eğer ki popülizm kültürümüzü, sanatımızı yozlaştırmaya başlamışsa, bizler buna karşı durmak ve kültürümüze, sanatımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Tüm belediyelerin kendi sınırları içerisindeki kültürel ve sanatsal oluşumlara destek verip, çatı vazifesi yapması gerektiğinin altını çizen Salim Çoruk, ÇORUM HABER’e yaptığı değerlendirmede sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyeler istediği kadar kültür siteleri yapsın, bunun içini dolduracak kültür, sanat ve sanatçı olmadığı sürece bir işe yaramaz. Halk, sanatı siyasetten değil sanatçıdan öğrenmeli. Her belediye aynı zamanda sanat okulu olmalıdır. Sanata değer veren bir belediye başkanı halkın gözünde yücelir ve hizmetlerini de o aşkla yapar.”

Bulunduğu görev itibariyle yurtdışındaki onlarca belediye ile istişare içinde bulunan başarılı bürokrat Çoruk, ülke genelinde diğer belediyelerle de zincir oluşturan İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin Genel Sekreterliği gibi önemli bir konumda, bir çok başarılara imza atıyor.

Sanatsal projelere destekleriyle tanınan Salim Çoruk, belediyeciliği en iyi bilen bürokrat olarak gösteriliyor.

Salim Çoruk, Belediyeler Birliği’nin bünyesinde bulunan 130 belediye ile halk hizmeti için çalıştıklarını ifade ediyor.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim