Otizm farkındalık günü nedeniyle otizmli çocuklar AHL Park’ta sergi açtı.

El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Çorum Kent Konseyi ve Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği’nin birlikte düzenlediği serginin açılışına Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, Çorum Otizm Gönülleri Derneği Başkanı Emine İnal ile birlikte otizm gönülleri, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

“GELENEKSEL YÖNTEMLER YETERSİZ”

Serginin açılışında konuşan Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan çocuklardaki bazı farklılıkların geleneksel yöntemlerle değerlendirilmesinin onların hayatına bir katkı sağlamadığını gün geçtikçe daha iyi anladıklarını söyledi. Devletin otizmin öneminin farkında olduğunu belirten Candan, “Çocukların kendi eğitim parametrelerine göre eğitim almaları, topluma katılmaları tek dileğimizdir. Otizme yürekten destek veriyoruz. Bu bir gönül olayıdır. İnsani bir hadisedir. İnsanımıza tüm kesimleriyle değer veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ”

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine İnal da yaptığı konuşmada otizmde erken tanının önemine vurgu yaptı. 68 çocuktan 1’inin otizm teşhisi ile doğduğunu belirten Emine İnal, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Serginin açılmasından sonra protokol üyeleri çocuklara balon dağıttı, el baskısı yaptı.

TALHA EKİNCİ’DEN KONSER

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi öğrencisi Talha Ekinci, verdiği mini konserle dinleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Yaklaşık 15 enstrüman çaldığını ifade eden Talha Ekinci çeşitli yarışmalara katılarak madalyalar aldığını ve 2015 yılında yapılan atletizm yarışmasında da Türkiye şampiyonu olduğunu vurguladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim