Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen panele Vali Ahmet Kara, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Fatih Gök ile çok sayıda sağlık personeli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Saatçi bir açılış konuşması yaptı.
Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, hemşirelik mesleğinin bilimsel yönüne dair bir konuşma yaptı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Ömer Sobacı ise, hemşirelik mesleğinin sağlığın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirterek, insanların en temel ihtiyaçlarından birisi olan sağlığın en önemli unsurunun hemşireler olduğunu söyledi.
Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel ise son 13 yılda hemşire sayısının artmasına rağmen AB ülkeleri sıralamasında yine de yeterli olmadığını kaydetti. Yücel, 2002 yılında Türkiye’de 91 bir hekim varken bugün bu sayısının 138 bine çıktığını, 2002’de 72 bin olan hemşire sayısının ise bugün 145 binlerde bulunduğunu söyledi. Çorum’da ise 2002’de 345 hemşire varken bugün 840 hemşire bulunduğunu ifade eden Yücel, ebe sayısında da 140’tan 460’a çıkıldığını dile getirdi.
Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Saniye Ayla Albayrak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Prof. Dr. Sevgi Hatipoğlu ve Prof. Dr. Gülseren Kocaman, “Dünden Bugüne Türkiye’de Hemşirelik Mesleği” konusunda sunum yaptılar.
Panelin ardından Uluslararası Hemşireler Birliği’nin hemşireler için 2015 yılının ana teması olarak kabul ettiği “etkin bakım, etkin maliyet” isimli tema çerçevesinde üstün hizmet, özverili çalışma, örnek davranışları ve gayretlerinden dolayı yılın hemşiresi seçilen Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Ünitesi sorumlusu hemşire Nuriye Yüksel’e teşekkür belgesi verildi.
Program müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim